Kitchen aromas aren't very homely. It's sizzling blood and an unholy stench.

 

Sick Times - Boards Of Canada from Carlos C. on Vimeo.

Jag äter inte kött längre. Kanske ibland om jag blir bjuden eller om ett vegetariskt alternativ är för krångligt. Fisk känns fortfarande okej. Men sakta försvinner köttet bort mer och mer från min tallrik. Nu äter jag åtminstone 90% vegetariskt och har ärligt talat aldrig mått bättre. Jag har alltid tyckt att kött är svårt att tugga och svälja, det växer i munnen och helt plötsligt hittar man på en sena som smakar rått och så kommer kväljningarna. Min lärare berättade en gång i sjuan att det var muskler vi åt och jag höll på att svimma. Blod har också alltid varit en rädsla för mig och jag förstår egentligen inte varför jag någonsin ätit något som praktiskt taget kommer förpackat med en hinna av slemmigt blod kring sig.

 

Mest undviker jag kött av själviska skäl. Som jag skrev ovan, kött äcklar mig mer och mer för varje dag. Men jag är även medveten om den nytta det gör för miljön och för djuren. Fler människor på jorden kan bli mättade om vi väljer att äta veg och det går inte att förneka att köttindustrin är s.n.u.s.k.i.g. Bara föreställ dig att köttet på din tallrik pretty much är dränkt och tvättat i kemikalier för att kompensera för det faktum att i slakterierna råder noll hygien och därför kan miljontals livsfarliga bakterier frodas. För att inte tala om allt det onödiga lidande man utsätter djuren för. Hur kan vi ens göra så mot andra varelser? Sen när är det okej att värdera liv utifrån intelligens? Då skulle vi lika gärna kunna smärtsamt slakta en del av människobefolkningen också. Vad ger oss rätten att behandla djuren så respektlöst? Jag är inte en av dem som är jättesentimental när det kommer till djur, jag bara tycker att man ska fundera över människans själviska natur och vårt behov av att vara kung över allting och tro att vi är smartare och mer värda än allting.

 

Jag har precis börjat med denna förändring och är ingen sån som obsessar över det eller dömer människor som gör andra val. Men jag tycker man ska vara medveten om köttindustrins påverkan på miljö och människoliv. Det är äckligt och man kan åtminstone välja närproducerat eller ha en endaste vegodag i veckan. Qourn, bönor, linser, tofu, kikärtor osv. Hur gott och nyttigt som helst. 

 

Den växande mängden människor som väljer att vara vegetarianer har ingenting med coolhet att göra. Det är inte för att det är hipster eller "inne". Det är för att människor inser hur sjukt detta konsumentsamhälle ser ut och för att den smutsiga köttindustrin faktiskt påverkar vår hälsa.

 
Kolla på denna, världens sötaste.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback