Being myself makes me feel like I can't touch the ground

Får mejl och röstmeddelanden/sms med gitarrspel och fast det ibland skakar okontrollerbart i själen så är allt ändå stabilt för jag sitter plötsligt i en gammal trästol och läser femtio år gamla skoltidningar uppe i stjärnhimlen och sedan ser jag mörka moln och fast de bringar olycka till vissa gör de mig alldeles varm i hjärtat och jag kollar Instagram lite för ofta och räknar dagarna till höstlovet så många gånger att jag kan veckorna utantill. Älskar min linje och min skola och känslan de ibland skänker mig men hatar att går runt där och känna hur benen blir svaga och världen suddig men vad spelar det för roll när man sätter in hörlurarna i öronen och gömmer sig i halsduken för plötsligt är det MY BLOOD IS BURNING, I'M TURNING RADIOACTIVE och MY HEART WILL NEVER BE, NEVER FEEL, NEVER FALL och UNTIL THE BOTTOM OF WINTER BLUES YOU'RE MY TEACUP PASSING BY och partymusiken fyller lungorna och jag står plötsligt och bokstavligen blåser ut allt det som nyss var så tungt att inte ens hela min benstyrka kunde hålla upp det tillsammans med fake-röken som bildas av att min varma andedräkt möter den kyliga septemberluften och nu dansar jag plötsligt på molnen och jag är så himla trött på den här BERGOCHDALVANAN.
Imorgon är jag ledig. Lunch med systrar och liten runda på stan. Lördag blir bra fast jag dubbelbokat mig. Åh, jag har ingen översiktsfömåga, kan inte planera ordentligt. 
 

I watched you breathe in and I wished you'd stop, only for long enough

Att skriva kärlek på hans armar. Att somna till ljudet av regn.

The end is unknown but I think I'm ready as long as you're with me

En storm rasar inom mig men bara små salta tårar läcker ut. 
Skräpmat och ambivalens.
Lite bättre stundtals. Lite mörkare ögon för varje panikslagen sekund.
Ser mig själv gå förbi två gånger. Tre. Fyra. Jag kanske inte är ensam, men det är så det känns.
 
Hej fint citat. "I've been told that people in the army do more by 7:00 am than I do in an entire day. But if I wake at 6:59 am and turn to you to trace the outline of your lips with mine I will have done enough and killed no one in the process." - Shane Koyczan
 

Made my day


Mörka moln över huvudet, trött på allt, glömmer nuet. Inga mer tomma dagar, tomma nätter, tomma drömmar.

pics: tumblr

//

Är så desperat efter närhet nu, vill inte vara ensam mer. Så även om det bara är över internet snälla kommentera någonting. Berätta någonting. Planer/hemligheter/berättelser/känslor/tankar/vardagsbeskrivningar VAD SOM HELST BARA HÖR AV ER JAG VILL VETA VILKA NI ÄR. Man kan även maila till lousie_ekh@hotmail.com eller skicka brev, bara fråga om adressen. Jag behöver er. God natt.

Sanningen är jag är som du

Tyckte detta videoklipp var lite kul. Kom på sen att låten bara heter "Flytta på dig". Jaja.

I'm on fire I feel it everywhere, nothing scares me anymore

Världens finaste musikvideor. Världens finaste kvinna.

Promise you'll remember that you're mine

kraftlös - Jag är trött på att vakta mina ord. Trött på att alltid behöva jobba förbi sanningen för att inte såra någon, inte vara respektlös, uppmärksamhetssökande eller påträngande. Jag är trött på vita lögner och på att alltid behöva komma på en plan för att undvika konfrontation. 
 
fristad - Det här är det bästa jag vet. Jag ligger nyvaken i sängen med leder så ömma från gårdagens strapatser. Lakanen är nytvättade och rummet städat. I det dunkla ljuset tänker jag på allt bra och allt dåligt. Fönstret står öppet för att släppa in höstluften och ljudet av morgonregnet. Jag vill stanna här hela dagen, hela veckan.
 
svag - Labil och skör men det finns ändå ingen som vill veta. I alla fall inte för att de bryr sig. Kanske för att de är nyfikna. Jag hatar när folk är nyfikna. Det är själviskt, man vill tillfredsställa sina egna behov av att höra nyheter/skvaller/hemligheter. Men det här är inget sådant. Jag håller käften tills någon faktiskt bryr sig om mig och det jag vill berätta. Då kanske.
 
misstag - Igår skrev jag det där djupaste och finaste till min lärare. När jag hade lämnat in pappret med mina ord kom jag på att jag inte tycker om henne, hon har gjort mig ledsen flera gånger och skapat så mycket förvirring i mitt huvud. Ångra.
 
Ikväll är det premiär för uppsättningen av Dracula på stadsteatern. Jonathan Johansson är med och han har hjälpt till att göra musiken. Jag vill så gärna gå. Vet dock inte om det är fullbokat. Åh nu börjar hösten på riktigt. Teatermörkret har anlänt.

We should go to France

Det här är den enda platsen jag vill vara på just nu. Jag föreställer mig att där utanför fönstret breder antingen Paris eller Amsterdam ut sig. Liv och människor och ljud och ljus och ett evigt kretslopp av "den som krossas krossar" och sen går alla omkring och är sönder. Jag ligger på det solvarma golvet, mitt i ett av de där fyrkantiga facken där fönstret låter strålarna sippra in. Trygg plats, varm plats, ljus plats. Avlägsen. Fjärran från den kvävande verklighetssnaran jag befinner mig i nu. Borta. Där. Någon annanstans.

Lonely hearts club

Lite slarvigt ihopklippt film från Båten. Bara för att.

När ett dygn känns som en vecka som man aldrig vill ska ta slut
Kornigt är fint.
Stört/sjukt/fett/obeskrivligt bra dygn. 
 

I'm wasted, losing time. I'm a foolish, fragile spine. I want all that is not mine, I want him but we're not right.

Senaste tidens instagram.
Se filmen "Arthur". Den är underbar och gör en glad och jag kan fortfarande inte sluta garva åt vissa scener. Russell Brand is my hero. 
Och dagen var lika tung som jag förutspådde och solen smälte min hjärna och jag kvävdes lite, kände mig lite naken. Men mamma var ju där hela tiden och bjöd mig på kinderägg och blåbärspaj (ja, jag är en tröstätare) och kaffe och vänliga ord. Och ikväll ska vi se på svensk film och äta kyckling. 
B-Å-T-E-N i övermorgon. Wiiie.
Samhällsanalysen kallar på mig. Dö.
 
 
"And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
To distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him."

Youth - Daughter 

Alla drömmer om fåglar, även du, även jag

Man tänker alltid att "The Sims" är så himla kul och blir jättetaggad på att spela det men sen när man väl börjar så går allt åt skogen och det är inte roligt längre. Jag menar, de har så tråkiga liv, och allt går så långsamt, och det är bara så deprimerande. Sen kommer jag på att "jomen det är ju lite sådär mitt liv ser ut också". 

That's my way of the ninja


Mitt liv just nu. Naruto och Naruto igen även fast det bara är ett avsnitt i taget men jag har liksom hittat en rytm nu, man måste ju ha något att se fram emot när man är i skolan och anime-serier är precis lagom töntigt för att göra mig glad. Jag vill typ sticka hål i morgondagen med en dolk och se hur luften pyser ut och tar allt dåligt med sig. Jag vill inte uppleva den dagen. Det är så mycket obehagligt jag måste göra. Och det finns så mycket bakom mig att processera men jag orkar inte så jag kollar på Naruto. Och barnkistor är det sorgligaste jag vet och just nu känner jag att det inte finns någon i mitt liv som jag verkligen kan öppna upp till. Det är bara jag och min dagbok fast jag orkar inte skriva längre. Och livet är inte en tävling, så jag orkar inte ge 100% hela tiden men ibland verkar människor förvänta sig det och jag är bara såså trött. 
 
Nu ska jag och mamma äta pasta och kolla på Svenska Hollywoodfruar. När jag blir gammal kommer jag säga: jag spenderade min tonårstid framför skärmar och tv-program, jag har inga egna historier att berätta barn. Tyvärr.

+++

Jag och Johanna har skapat en ny blogg som vi driver tillsammans. Den kommer endast innehålla utseenderelaterade inlägg, korniga outfitbilder, tumblr-inspo-bilder och annat strunt inom de områdena. Det känns lite överambitiöst och ganska så kaxigt men nu ska vi göra detta! Kläder är ändå något som vi båda tycker är sjukt kul och gärna bloggar om. Så kika in och börja följa oss! GIFen är en länk och här får ni en till: LÄNK.
 
(Självklart kommer jag fortsätta som vanligt här)

Come away little light come away to the darkness, in the shade of the night we will come looking for you.Ur bildarkivet. Har suttit och rensat bilder på datorn halva dagen och fann då dessa.
Söndag: sushi/solljus genom fönstret/täcket över mitt huvud/Lila Hibiskus/illamående/Naruto/OFWGKTA/brinnande hjärna/sms.
 
David 30 årIgår hade vi fest här hemma med minst trettio personer och tonvis med god mat. David (lyckliga killen några bilder ovan) min svåger fyllde trettio och det måste ju självklart firas. Emma bakade finaste tårtan och vi pratade och skrattade och njöt av solhaglet och sedan kvällsljuset. Ville först inte gå på kulturnatten, åkte ändå och fick sedan ångra det. Idag sitter jag hemma och rensar datorn, äter nudlar, kollar Naruto, läser och gör läxor. 


Panic on the streets of London, panic on the streets of Birmingham. I wonder to myself: Could life ever be sane again?

"And when I'm lying in my bed
I think about life and I think about death
And neither one particularly appeals to me"

Nowhere Fast - The Smiths

Louise ibland


Bild 3: tumblr, resten: mina
Lyssnar på Lassa Lindh och Kings of Convenience. Är arg. Och drunknar sen. 
 
"It's the simple things that are so hard to grasp
Can't find myself in all the days that passed"

Feel the light pressure of your heart beating against your ribcagetumblr
"Why wont they leave me alone? Don't they realize I have a tinder heart and a paper body and that any spark will turn me straight to ash?"Move your body closer, let your heart meet mine

08-31-12 Skolfoto och dåliga nyheter och "could this day get any worse?". Håltimma i biblioteket och goda nyheter som plåster på såren. Ett sms "är du upptagen idag?" och tre timmar senare sitter jag i Mathias soffa och dricker milkshake med människor jag nu för tiden så sällan träffar. Vi tar oss till mötet och jag får träffa ännu fler fina, saknade. Kvällen är långtråkig men nästan lite drömsk och allt som allt känner jag att dagen var bra. Att få säga saker man så sällan säger och liksom vara nöjd när man går och lägger sig fast man bara tidigare samma dag känt sig som skit är guld värt.
 
09-01-12 Ligger i sängen med fönstret öppet och lyssnar till det evigt fallande regnet. Har på mig världens skönaste tröja och stannar i sängen även när mamma och pappa kommer hem. Pappa gör lunch som vi äter bland lakanen på vår egen lilla ö där inget kan nå oss. Kvällens planer ändras men jag får i alla fall umgås med Johanna och hennes dagbarn som för övrigt är en hund. Just nu dricker jag svart kaffe och äter sjuttioprocentig choklad medan Lykke Li viskar "Love is the harmony, desire is the key. Love is a melody, now sing it with me".