Wild charms

Har spenderat hela dagen på altanen. Blek hy som legat gömd under så många lager i så många månader fick äntligen träffas av UV-strålar och efter några timmar har linjer bildats på min kropp där kritvit hud möter den nya, lite brunare huden. Dagens spellista har nästan bara bestått av The Strokes och jag har prytt min arm med två färgglada armband. Ju längre skuggorna på marken blir desto mer fylls luften av sommardoft när grannarna tänder sina grillar för en trevlig middag i kvällssolen. Jag tar en promenad och huvudet känns lätt av allt syre lungorna tar in när jag andas in fågelsången. Imorgon är det valborg som ska spenderas med fina människor. Åker in redan till klockan tio för att se på forsränningen med Jonny. Känner på mig att hela dagen kommer bli sjukt bra.

And she spoke words that would melt in your hands and she spoke words of wisdom

Färgade håret rött igen, ehe. Nu ska jag ut i solen och steka någon timme sen ska jag laga mat! Älskar detta minilov.

You laugh like you've never been lonely

Älskar den här låten.
En lögn blir lätt en sanning när den kommer inifrån

"Det är konstigt, man kan börja sakna nästan vad som helst bara för att det slutar existera."
Kapitulera omedelbart eller dö av Sanne Näsling

Vi sluter ögonen och lyssnar på en psalm som bor i hjärtslagen

Åh känslan av ett nytt Kent-intro. Jag gråter. Hungrig på den där konserten nu. Gå upp tidigt och ta med sig picknick, köa hela dagen med förväntningar flygandes omkring i magen. Åhåhåh.
Dagen har varit så bra på något sätt. Allt är i takt, händelser och omständigheter i symbios på det där tillfredställande viset. Bara grejen att jag alldeles nyss satt ute på altanen i underkläder och solade mina alltför bleka ben. Wow. Nu ska jag plugga, mindre underbart.

Expectations

Imorgon släpper Kent sitt nya album. Jag är så himla förväntansfull! Detta kommer förhoppningsvis göra hela min kommande vecka. Nu ska jag sova. God natt.

Breathing makes no sense right now

När jag håller andan, dämpas känslorna.
Om jag slutar andas, försvinner de då?

Svar på frågor, del 2

Vilken plats skulle du helst vilja åka till?
Just nu längtar jag sjukt mycket efter att åka till USA. Vår familj har pratat om att göra det väldigt länge och nu har vi mer eller mindre bestämt oss för att flyga till NYC inom en ganska snar framtid. Därför är jag supertaggad på det!
Förutom det vill jag såklart resa till alla kontinenter och mest av allt till länderna Israel, Australien, Nya Zeeland, Kina, Thailand, Brasilien och Frankrike.
Vilket gymnasium och linje ska du gå på?
Jag ska gå den Humanistiska linjen och troligen med inriktning kultur. Jag kommer att gå på Katedralskolan.
Vilka är dina topp 5 band/artist?
Den svåraste frågan av dem alla. Jag har himla mycket problem med rangordning, får lite ångest över sådant haha. Dessutom är jag inte den som oftast nördar över band eller artister, lyssnar ofta på en salig blandning av allt jag tycker det minsta lilla om. Men jag antar att dessa är min absoluta favoriter just nu:
1. Kent
2. BMTH
3. The Kills
4. Paramore
5. Someone Still Loves You Boris Yeltsin
The Kills
Favoritmotiv att fota?
Människor helt klart. Och träd. Älskar träd.
Bästa boken?
Jag antar att min favorit fortfarande är "Looking for Alaska", skitsvårt att välja..
Bästa låten?
Det är sådant som ändras hela tiden men just nu är det denna jag drogar:
Knocked Up - Kings Of Leon (Lykke Li vs. Rodeo Remix)
Bästa lovsången?
För en sekund - Erik Runeson
Denna får mig alltid att stanna upp lite.
Favoritplagg?
Hoodies, jackor, leggins.
Favoritstad i Sverige?
Ärligt talat vet jag inte. Reser inte så mycket i Sverige. Jag tyckte om Göteborg. Men jag skulle säga Uppsala eftersom att det är här jag känner mig hemma och det är ju en så fin och mysig stad. En glass vid ån, en shoppingtur i galleriorna, en kaffe på något av de gammeldagsa fiken, en promenad mellan de gamla husen, svandammen vårtid. Jag älskar det. Julbelysningen vid ån måste ändå vara något av det bästa:
Ett galet minne?
Jag är inte så galen av mig, gör aldrig något riktigt vågat. Det jag kommer att tänka på nu är när jag och Johanna gick ut tidigt på morgonen och tog en springrunda i våra underkläder. Det var kul, inte så galet, men kul.
Favoritsysselsättning?
Läsa, ligga hemma i sängen och kolla på avsnitt efter avsnitt av en bra serie, sitta i solen, skriva, spela badminton, fika med människor jag tycker om, redigera bilder (efterbehandlingen är tio gånger roligare än att fota), åka på bilresor som aldrig tar slut, picknick, gå på promenader med Emma.
Favoritmat?
Sushi, allt pappa gör, kyckling med ceasardressing.
Hur många syskonbarn, ålder och namn?
Nio stycken. Linnea, Ludvig, Madeleine, Melissa, Jemima, Carl, Novalie, Simeon och Joline. Linnea är äldst och hon är snart femton, Joline är yngst och hon fyllde precis ett halvår.
Fototips?
Jag är inte särskilt duktig på det där med foto men jag antar att mitt bästa tips är att alltid vara redo. Jag är väldigt dålig på att ta med mig kameran till olika ställen men när jag väl gör det får jag oftast många fina bilder. Man vet aldrig vad man kan hitta för fint att fota. Och detaljer. Fota detaljer, det är så himla fint.
Vad är ditt största intresse?
Skriva. Jag skriver jämt, om inte på papper så i mitt huvud. Jag kan inte ens åka bil/vara med vänner/gå ut i skogen utan att ord flödar i mitt huvud. Så jag skriver så ofta jag kan, annars sprängs jag.
Foto/konst, böcker, eskapism.
Och även om det kanske inte är det alla tänker på när de ska beskriva mig så intresserar mig kläder och stil otroligt mycket. Jag skriver oändliga listor på saker jag vill ha/ska köpa och kan ligga och fantisera om outfits på kvällarna. Däremot är jag nästan aldrig på humör att klä mig snyggt när morgonen väl kommer. Haha.
Vart köpte du dina creepers/platåskor?
Här ---> UNDERGROUND
Det bästa som har hänt dig?
Alla ögonblick jag kommer ihåg i slow-motion. De gånger drömmar slått in.
Vad vill du göra efter nian?
Ha ett sjuukt bra sommarlov som jag aldrig glömmer, börja på Katte och lära känna en massa nya människor. Skaffa ett freakin' jobb. Växa, bli vuxen.
Hur lång är du?
163 centimeter. Perfekta längden!

Night has always pushed up day, you must know life to see decay


Jag önskar jag kunde fota doften av luften efter regnet. Jag önskar att jag kunde fota mina känslor också, då skulle det vara enklare att förklara.

Satellite's gone up to the skies, thing like that drive me out of my mind

Chill söndag. Gjorde blåbärspaj. Såg på "Adventureland". Är uttråkad och rastlös. Bra låt:
Satellite of Love - Lou Reed

Vilse i betongdjungeln, ensammast i världen


Oh baby how you pose like no one else. Tonight I'm missing you, oh you know, tonight I'm missing you.

The telephone rings but we'll just let it sing, hide out till tomorrow and I crawl into your shadow


Vaknade klockan nio. Frukost på säng. Morgonbesök, tre små fina barn. Kakor, spökvatten och domino. Lagomt lugn start på en lördag. Snart ska jag, mamma och Emma till stan för att shoppa lite nödvändigheter. Hur mår ni?

Snurra min jord igen, radion spelar vår sång

Tar bussen till hållplatsen vid icabutiken och påbörjar den två kilometer långa promenaden hem. Det går bra idag för solen lyser och vinden får mitt hår att virvla runt omkring mitt huvud. Får syn på bokbussen som ovanligt nog är här. En halvtimme var sjätte vecka kommer den hit och jag lyckas gå förbi precis i tid. Kliver in och hittar en bok jag velat läsa, kliver ut och fortsätter hemåt. Diket är fullt av blåklint och jag känner mig genomglad för att idag är en sådan dag då allting bara stämmer. Allt är helt rätt. Och man känner sig aldrig så älskad som när man kommer hem till två hundar som varit hemma hela dagen, uttråkade och kissnödiga. Hann knappt knyta upp skorna innan mitt ansikte var blött av hundpussar. Nu ska jag plugga lite kemi och läsa något kapitel i mitt rosa bokfynd.

Breathing's just a rhythmHe rode into the night
Accelerated his motorbike
I cried to him in fright
Don't do it, don't do it, don't do it.

Idag har bördor lyfts från mina axlar, jag har tagits på allvar, blivit förstådd och blivit behandlad på den nivå jag befinner mig på. Äntligen har någon mött mig halvvägs, äntligen kan jag slappna av lite, inte bära allt själv.
Bråkar lite med mig själv och är nervös inför morgondagens NP. Försöker svara på era frågor så snabbt jag kan, men orkar inte riktigt just nu.

Freddie Highmore

WELL DONE PUBERTY, WELL DONE.


All that magic

Båda collagen: tumblr
Grupparbeten behöver avslutas, böcker vill läsas, sårskorpor ska klias bort. Livet är som det alltid har varit fast med någon twist här och där. Förändring sker alltid utan att jag märker det. Ibland kommer jag på mig själv, kommer på hur verklig verkligheten är, att saker och ting alltid får konsekvenser och att hur mycket jag än vill lämna saker åt slumpen och säga "vem bryr sig?" så kommer det aldrig hända. Ska äta lite smärtlindrande tabletter och ta tag i allt jag knappt orkar tänka på.
Det här inlägget blev mycket ledsammare än jag tänkt mig. Jag är glad idag. Promise.

Svar på frågor, del 1

Vad har du för ambitioner och mål med livet? Vad är det viktigaste för dig?
Just nu är det viktigaste att ta sig igenom skolåren. När det är färdigt vet jag egentligen inte. Det fanns en tid när jag fantiserade och drömde om framtiden men nu på senaste tiden har jag blivit pessimistisk och nedstämd och hopplöst nog känt att jag nog inte har någon framtid, att livet är över dagen jag fyller trettio, eller nåt. Men några saker vet jag: Jag ska lyckas utbilda mig till ett ordentligt yrke som jag tycker om och kan jobba med en lång tid, något jag brinner för och älskar. Inget flummigt och odefinierbart utan något seriöst och hållbart. Jag vill gifta mig och resa. Barnen kan vänta en stund. Mest av allt vill jag leva ett innehållsrikt liv så att när jag ligger på min dödsbädd så ska jag inte känna ångest eller frustration över att jag slösade mitt liv, utan jag ska känna mig tillfreds med vad jag lämnar, ett fantastiskt liv fyllt med uppnådda drömmar.
Vad gör dig lycklig?
Min familj. Den är den bästa man kan ha. Jag älskar mina syskon så mycket att jag nästan grinar när jag tänker på det och de älskar mig tillbaka lika mycket. Jag älskar att göra saker med familjen, utflykter och liknande. De är mina bästa vänner som jag alltid kan lita på oavsett vad som händer. Den tryggheten är otroligt värdefull och jag är enormt tacksam för att jag föddes i just denna familj.
En otroligt stekig bild på mig och Carro från förra våren.
Krilledill i påskas.
Drömyrke?
Jag har väldigt svårt att tänka mig vilket yrke jag skulle vilja ha. Jag är så osäker på att jag ens har en framtid att det är svårt att tänka på detaljer. Men ja, jag vill ha ett yrke där någonting händer hela tiden, jag blir så lätt uttråkad. Ett riktigt pojk-yrke med action och grejer.
Vilka är DINA favoritbloggar?
Jag följer över 130 bloggar så det är väldigt svårt att säga men dessa är några av de bästa:
Frida - Josefin - Caryw - Stina - Lisa - Mathilda - Hayley - The lost princess - Emelie - Johanna - Lovisa - Amanda
Men de två bästa måste ändå vara Frida och Märta. Klicka på bilderna för att komma till deras bloggar.
Nu har jag heelt struntat i alla tumblr-bloggar för jag pallar inte räkna upp dem då jag älskar allihop.
Vilket är ditt bästa minne?
Från när jag var liten: Jag står i en gles skog täckt av mossa. Trädkronorna släpper in solsken som bildar vackra mönster på marken. Träden ser ut som pelare, marken är plan. Jag står i naturens balsal och plötsligt är pappa där, lyfter upp mig och dansar runt med mig i den friska luften. Jag kommer ihåg att jag i bilen på väg hem suckande sa: Mamma, jag är så lycklig.
På senaste tiden: Berlinresan och vissa enstaka dagar som bara varit så perfekta.
Vilka specifika händelser i ditt liv har mest påtagligt gjort dig till den du är nu?
Oj, stora frågor som jag knappt vet svaret på. De senaste åren har jag gått igenom många förändringar i själen, dragits hit och dit mest av mig själv och av mina egna handlingar/tankar. Än känner jag inte att jag riktigt har haft några livsförändrande erfarenheter där jag lärt känna mig själv osv.. men de senaste åren har jag insett mer och mer vem jag är och vad jag vill på ett helt annat sätt än förut. Tonåren gör sitt jobb och skickar mig i riktning mot vuxenlivet, mot mognad och trygghet i mig själv.
Du har en så fin blogg och så fina bilder, var får du din inspiration ifrån?
Tack! Jag läser som sagt väldigt många bloggar som inspirerar mig. Dessutom läser jag böcker, ser på filmer och umgås med mina otroligt inspirerande och kulturella vänner/systrar. Jag får också ofta inspiration från vad jag själv känner och hur jag mår. Vad jag lägger upp på bloggen är ofta påverkat av mitt humör just då men behöver nödvändigtvis inte spegla det såklart.
Du har skrivit många låt- och dikttexter. Är det någon speciell dem handlar om?
Jag har gått igenom många olika faser med människor i min närhet som man alltid gör och när jag då är inne i dessa faser, eller minns dem, så kan jag ibland få inspiration att skriva. Det behöver inte alls handla om eller vara särskilt relaterat till just den personen eller så men det påverkar såklart lite hur jag skriver och vilken ton texten/dikten får.
Är du kär/gillar lite extra i någon ? Och isåfall hur skulle du visa det till personen utan att säga det till honom ?
Nej det är jag inte. Jag tenderar att vänta ett tag med sådant då jag inte tror jag är redo än. Jag tror också att jag korsat någon gräns där det inte kan va på låtsas längre, ni vet som i femman när man trodde man var kär i någon osv..? Jag kommer aldrig känna på det sättet igen, utan nästa gång jag blir kär blir jag nog det på riktigt.
Om jag skulle gilla någon nu skulle jag nog välja att inte visa det. Jag är otroligt rädd för att göra mig själv sårbar och därför skulle jag nog hålla tyst och snarare dra mig undan personen. Men om man väljer att visa känslorna tror jag det kommer automatiskt att man beter sig lite speciellt mot denna människa, vilket gör att den förhoppningsvis förstår utan att ord behövs. Ni vet, man blir sådär töntig och okontrollerbar.
Hörde att din pappa är pastor, är det jobbigt eller ens speciellt för dig? (alltså får du många reaktioner på det ?)
Ja min käre far är pastor. Det är inte särskilt speciellt eller så eftersom att jag levt med det hela mitt liv. Dessutom är det inte en jättebig deal eftersom att våran församling innefattar typ tvåtusen personer så det är inte direkt som att alla håller koll på mig eller så. Men självklart kan det vara jobbigt ibland när mina kompisars föräldrar blir helt nojjiga bara för att jag ska hälsa på. En gång var det en mamma som tydligen jobbade hela dagen innan med att städa huset så att jag inte skulle föra över någon dålig bild av dem till mina föräldrar. Sådant är lite sjukt, jag är ju ingen speciell. Det jag också tycker är ytterst irriterande är frågor/uttalanden som: "Får en pastorsdotter verkligen göra sådär?" eller "Oj! Pastorsdottern lackar." Mina föräldrar har aldrig någonsin lagt någon speciell press på mig att jag måste vara perfekt så varför skulle någon annan ha rätt att göra det? Min pappa är väldigt chill och tycker att jag har rätt att slå ner alla som är dumma, haha.

Här har vi min gangsterfarsa, våran älsklingspastor.
Varför har män bröstvårtor?

Hahahaha ehm. Random fråga men visst. Jag har inte jättestor koll på det så du kan ju googla, eller fråga din biologilärare? Jag vet verkligen inte, de fyller ju ingen funktion som kvinnans eller hur? Så de verkar ju rätt meningslösa. Däremot har jag hört om killar som kan producera bröstmjölk när inte mamman finns tillgänglig.. (EUW)

Vart ser du dig själv om tio år?

Om tio år är jag tjugosex vilket betyder att jag förhoppningsvis har gift mig eller i alla fall har en pojkvän. Jag har ett eget hem och har bestämt mig för vad jag vill göra karriärmässigt. Pluggar deltid/jobbar deltid eller har en man som försörjer mig och pluggar då heltid. Inga barn, än. Jag har rest lite och hunnit lära mig hur man hanterar vissa situationer. Jag är vuxen helt enkelt, fri från tonårsångest och osäkerhet.

Visa en bild du tycker om.


Tog denna för någon vecka sedan. Min systerdotter Joline. Älskar henne så himla mycket.

Vem är din bästa vän? HOST

Ja du Emma, inte du i alla fall. Haha.

Du vet att du och Johanna alltid kommer vara mina BFFs.

Hur länge har du bloggat?

I lite mer än två år ungefär, dock inte alltid på denna bloggen.

Var bor du?

Lite utanför staden Uppsala. Går ofta runt i stövlar och rådjur besöker vår trädgård nästan dagligen. Jag antar att man kallar det för landet, men vi har ju faktiskt en ICA-butik.

 


 

Så, detta får räcka för denna gången. Har typ trettio frågor kvar att svara på som jag publicerar inom kort.


Weekend

121304 - Bestämmer mig i sömndåset att stanna hemma, kommer på att jag missar viktiga saker men orkar inte bry mig. Spenderar nästan hela dagen i mamma och pappas säng med min lika sjuka syster. Gråter till Grey's Anatomy, varför ska alla karaktärer vara så dumma i huvudet? Läser kapitel efter kapitel. Pratar med E om framtiden och om rädslor. Några timmar senare ligger jag på en dammig heltäckningsmatta och skratthostar med bästa vännen.
121404 - En sådan där perfekt lördagsmorgon med frukost framför teven och sen bär det av in mot staden för att träffa de jämnåriga släktingarna Amanda och Linnea. Ser "Hugo Cabret" på bio och gråter mig nästan fördärvad av ingen anledning alls. Förundras över timing och äter pizza. Ser på ett dåligt program med bra budskap och gråter lite till. Kommer hem och lägger mig alldeles för sent.
121504 - Sitter med lillan i knäet och sjunger på en sång jag aldrig riktigt kunnat texten på. Är trevlig fast ryggen värker men känner att jag börjar återfå min energi. Vem säger att söndagar måste vara ångestfyllda och långtråkiga? Dansar i solen tillsammans med Belle and Sebastian och älskar det gröna mer än det svarta. Uppsatt hår och för första gången lite sommarkänsla.

La cocaina is not good for you

Wow vad glad jag blir att så många har frågat mig saker! Kommer nog till och med att få dela upp svaren på två olika inlägg för att få med allt! (Så ja Sten, alla kommer att kunna se svaren jag skriver).
Ser fram emot att svara på alla frågor men just nu måste jag skriva färdigt min läsloggsuppgift i engelskan. Spyr på den. Jag är otroligt trött och fortfarande lite småyr. Hoppas att jag kan åka till skolan, träningen och ungdomsmötet imorgon. Jag ska träffa Amanda för första gången på evigheter och jag har även saknat badmintonen väldigt mycket.
Jag fick ett kinderägg av mamma för några dagar sen. Däri låg det fyra rörliga bilder på bilar. De är astuffa och jag funderar på att sätta upp dem på min vägg.
Nu kom mamma hem med frukt och choklad, har väntat på detta ögonblick i typ fem timmar. Finally! Önskar er en god afton.
Två bilder från lovet. Johannas smycken. Våra platforms.

+++

Mot bättre vetande skapar jag nu denna frågestund för er som hörde av er. Så ni som ville detta måste fråga typ tio frågor var så att det inte blir så att jag får in ett pinsamt antal frågor.
Jag vill klargöra redan nu att ni får fråga precis vad ni vill men jag lovar inte att jag svarar på allt då det finns en gräns till vad som är för personligt.
Och jag vill också tillägga att det skulle vara väldigt roligt om ni som läser min blogg som jag inte känner i verkligheten frågade saker. Jag vet ju ändå att ni är mellan femtio och hundra som läser min blogg dagligen och jag vet också att några av er är okända människor. Så fråga på nu!

Jag rör mig tyst, hör inte hemma här, jag är vålnaden

Idag sjönk plötsligt min puls när jag var i skolan. Jag började bli svimfärdig och svag, hade svårt att röra mig ordentligt och hålla balansen. Mådde illa, hade ont i huvudet och frös om fingertopparna. Alla ljud blev dubbelt så höga och jag såg suddigt. Jag fick ligga ner med benen upp och man bjöd mig på små söta saker utifall det var mitt blodsocker som hade sjunkit. Sen kom skolsyster och tog med mig upp till sin bår, där spydde jag lite och sen kom pappa och hämtade mig. Det talades om migrän men jag vet inte. Mår helt okej nu.
Jag har blivit preliminärt antagen till katedralskolan och jag fick "mycket väl godkänt" på min tyskauppsats, det gjorde mig glad, jag hade kämpat så mycket med den. Hur mår ni? Kram.
A Dustland Fairytale - The Killers
Tycker om denna låten.

CAEKAWYADDKVUAPSUIVOTUMDBAHCIAFT

Klara skulle ha vunnit. Punkt slut.
Dagen har varit ganska dålig. Regnig och allmänt störande. Jag hoppas just nu väldigt mycket på att jag ska vakna sjuk imorgon. Känner mig mer lugn än vad jag trott såhär inför att skolan börjar igen, men jag vill verkligen inte gå. Usch nej, nu ska jag lägga mig och försöka sova, tror inte sådär stenhårt på att det kommer gå men försöka måste jag. God natt.

Words can never make up for what you do

Ahmagad we're such good dancers. Lol.

Life is simple in the moonlight

Kent, Harry Potter, One Day, solsken och kalla vindar. Bläddrar i en tidning från fotografiska och en annan från Weekday. Sitter i timmar och tittar igenom bloggar, reflekterar över vad jag ska sätta upp på min vägg och äter överblivna chokladägg.
Vet ni hur glad jag blir när ni kommenterar eller? Den senaste tiden har ni varit så duktiga och jag bara sitter och ler över varenda liten kommentar som ni skickar. Kärlek till er.
Jag funderar på att ha en frågestund. Vet inte riktigt varför någon skulle ha något att fråga men om ni har det så kan jag fixa det. Så kommentera om ni tycker att det är en bra idé. Annars struntar vi i det.
Kram.

Sömnen kommer som en vän. Den dömer ingen, glömmer ingen, öppnar bara famnen.

Jag ser dagarna segla förbi en efter en. De innehåller alla oändligt med möjligheter men jag är för trött och svag för att sträcka mig ut och ta tag i dem. Carpe Diem. Uttrycket alla sätter upp på sina väggar, skriver i sina anteckningsböcker, låter flöda över sina läppar som om det vore den mest naturliga och lättuppnådda uppgiften i världen. Jag ser det inte. Jag önskar att någon kunde sluta säga att jag ska göra det och istället förklara hur för jag har tappat bort mig i en dunkel skog av bekvämlighet och lathet. Men det är inte bara det. Jag vill inte ge mig ut. Jag vill inte träffa människor. Jag vill gömma mig från världen, från dömande blickar och från hat. Från självhat. Ja, jag vill gömma mig från mig själv. Men jag är så himla bra på kurragömma så på nåt sätt kommer det alltid tillbaka, insikterna och lögnerna. Föraktet.

Do not let a moment go by that doesn’t remind you that your heart beats 100 000 times a day and that there are enough gallons of blood to make every one of you oceans

This is for the fat girls.

This is for the little brothers.

This is for the school yard wimps.

This is for the childhood bullies that tormented them.

This is for the former prom queen.

This is for the milk crate ball players.

This is for the night time cereal eaters

and for the tired elderly, Walmart store front door greeters…

Shake the dust.

This is for the benches and the people sitting upon them;

for the bus drivers driving a million broken hymns;

for the men who have to hold three jobs, simply to hold up their children

for the night time schoolers and for the midnight bike riders who are trying to fly…

Shake the dust.

This is for the two year olds who cannot be understood because they speak half English and half God.

Shake the dust

This is for the boys with the beautiful, beautiful sisters

For the girls with the brothers who are going crazy

for those gym class wallflowers and the 12th graders afraid of taking public showers

for the kid who is always late to class because he forgets the combination to his lockers

for the girl who loves somebody else

shake the dust

this is for the hard men who want love but know it will not come

for the ones who are forgotten

for the ones the amendments do not stand up for

for the ones who are told to speak up only when spoken to and then are never spoken to

speak every time you stand so you do not forget yourself

do not let a moment go by that doesn’t remind you that your heart beats 100 000 times a day and that there are enough gallons of blood to make every one of you oceans

do not settle for letting these waves settle and for the dust to collect in your veins

this is for the celibate pedophile who keeps struggling

for the poetry teachers and for the people who go on vacations alone

for the sweat that drips off of mick jaggers singing lips

and for the shaking skirt on tina turner’s shaking hips

for the heaven’s and for the hells through which tina has lived

this is for the tired and for the dreamers

for those families who will never be like the cleavers with perfectly made dinners and sons like wally and the beaver

this is for the bigots, this is for the sexists, this is for the killers, this is for the big house pen sentence cats becoming redeemers and for the spring time that always shows up right after the winters

this is for you

make sure that by the time the fishermen returns you are gone

because just like the days, I burn at both ends and every time I write, every time I open my eyes I am cutting out a part of myself to give to you

so shake the dust

and take me with you when you do

for none of this has been for me

all that pushes and pulls, pushes and pulls is for you

so grab this world by its clothespins and shake it out again and again

and jump on top and take it for a spin

and when you hop off, shake it again for this is yours

make my words worth it

make this not just another poem that I write

not just another poem like just another night

that sits heavy above us all

walk into it, breath it in. let it crash through the halls of your arms

like the millions of years of millions of poets coursing

like blood pumping and pushing making you live

shaking the dust

so when the world knocks at your front door

clutch the knob and open on up

running forward into its wide spread greeting arms

with your hands before you,

fingertips trembling

though they may be.Shake The Dust by Anis MojganiDen är fortfarande så bra att ögonen tåras.

We are girls, we don't care what they say

Några bilder från idag.
Det är kallt och tiden rinner som sand mellan mina fingrar.


Hur långt man än har kommit är det alltid längre kvar

Sitter och drömmer om kvällen på slottet, den känns så nära nu när jag har Kentbiljetterna i handen. Träffar Johanna nästan varje dag, trivs, vi är så compatico hon och jag. Har funnit en skatt också, en anonymitet som ger utrymme för hela min personlighet, ocensurerad och utan bekymmer för vad någon ska tycka. Känner mig tillfreds och hoppfull. Letar efter sommarlåtar och en anledning till att aldrig mer behöva återvända till skolan.

I can't tell if I am living or just holding on

I have come to accept the feeling of not knowing where I am going. And I have trained myself to love it. Because it is only when we are suspended in mid-air with no landing in sight, that we force our wings to unravel and alas begin our flight. And as we fly, we still may not know where we are going to. But the miracle is in the unfolding of the wings. You may not know where you’re going, but you know that so long as you spread your wings, the winds will carry you.
C. Joybell C.

Jag föddes på ett sjukhus dit folk mest kom för att dö, vem bryr sig om ditt 90-tal?

Jag vill ha ett par mintblå skor och en kompis som heter Jörn. Jag vill gå på universitetet och extraknäcka som DJ eller servitris. Jag vill leva utan dator ett tag bara för att försäkra mig om att jag fortfarande kan det där med att leva. Jag vill vara dum och göra misstag, falla och resa mig igen. Jag vill mogna tillräckligt mycket för att kunna ta distans till saker och bara säga coola saker i gensvar när någon sårar mig. Jag vill ha den där välsignelsen vissa människor har, ni vet, de där som alltid lyckas hitta de perfekta second hand fynden. Jag vill ha mittbena och en bomberjacka täckt med klotter. Jag vill färga mitt hår blondt eller klippa det till axlarna, bara för att jag kan. Jag vill göra allt det där som är så möjligt, det där man säger att man ska göra men aldrig gör fast det är så enkelt fixat. Jag vill bo i en liten lägenhet med stora fönster och en brandtrappa. Jag ska bo där med någon vän som precis som jag hatar att städa. Vi ska vara sunkiga och låta kläderna ligga på golvet, för låt oss inse fakta, de där perfekta blogg-hemmen finns inte, bara riktiga pedanter klarar av att ständigt hålla sådan ordning. Jag vill träffa människor från andra nationer bara för att visa hur himla grym jag är på engelska. Egentligen spelar det inte så stor roll exakt vad jag gör, jag vill bara inte vara femton, begränsad och livrädd. Jag vill kunna ta chanser och inte få panikångest när minsta lilla grej går fel. Jag vill vara lite mer avslappnad och chill. Lite lagom. Men mest av allt vill jag sluta vara tjejen som bara vill göra saker och istället bli tjejen som faktiskt gör saker.

Everybody wants to be the star in somebody's dream

Känner mig lugn nu. Lite stressad och frustrerad som vanligt, men inte så rastlös i alla fall. Har tränat och bara varit. Musik, musik. Solvarmt köksgolv och lite läsning. Ska snart ta bussen hem till Johanna där vi (Johanna, Johanna, Victoria och jag) ska ha filmkväll, bara mysa och ta det lugnt. Hur mår ni? Njuter ni av lovet? Vad har ni för er? Berätta, snälla.

Paranoia


The butterfly effect

It has been said that something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory